Milen på under 45min

by Joakim Backman 21. juni 2011 21:49

När jag stack iväg på lunchrundan idag undrade jag först om min pulsklocka visade fel, det gick riktigt lätt och jag höll högre tempo än tänkt utan att det var speciellt ansträngande. Jag körde på för att se hur länge jag skulle orka med att hålla tempot. Jag höll tempot utan problem hela passet, det var inte förrän den sista kilometern som det började bli lite ansträngande, dock inte så mycket att jag behövde sakta ner.

Jag sprang 10km på 0:44:11 och hade ett snittempo på 4:24min/km (13.6km/h). Den snabbaste kilometern höll jag 4:21min/km, den långsammaste 4:26min/km och den sista på 4:25min/km, alltså höll jag ett hyfsat jämnt tempo hela passet.

Det var ett bra tag sedan jag sprang 10km exakt så jag har inte så mycket att jämföra med, men det är första gången som jag sprungit under 45min och det känns ju som en framgång!

Resultatet tillsammans med BIA-mätningen så är motivationen på topp, nu gäller det bara att bibehålla den över semesterperioden.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman