Vibram Fivefingers Speed

by Joakim Backman 9. juli 2011 22:27

Jag köpte ett par Vibram Fivefingers KSO via Tradera för ett tag sedan, vilka visade sig vara en storlek för små. Det är väl den chansningen man får ta om man handlar skor på nätet utan att ha någon referens att prova, dock gav jag inte mer än en femtedel mot vad de kostade i butik. Hur som helst så sålde jag dessa och innan i veckan gick jag till en butik och provade ut ett par nya svarta Vibram Fivefingers Speed

Jag började att prova att gå en runda med dem först för att övertyga mig att det kändes så bra som jag trodde. Idag var jag ute på första rundan i löpspåret, det blev en kortare runda på 2km för att ge fötterna och vaderna en försiktig introduktion.

Det kommer nog att ta ett tag för att jag ska lära mig att sätta ner foten rätt, även om jag försöker så kommer hälen i ändå ibland. Men man ska ju inte vänta sig att man har en fullfjädrad teknik efter ett par kilometer kanske...

Nu ett par timmar efter känd det fortfarande bra så jag har goda förhoppningar att detta ska bli ett bra inslag i min löpning framöver. Jag har kollat på några oika introduktionsfilmer om barfotalöpning för att jag ska lära mig en så korrekt teknik som möjligt redan från början.

Tags: , , , ,

Löpning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman