Polar OwnZone

by Joakim Backman 18. juli 2011 06:37

I och med att jag har börjat introducera barfotalöpning (åtminstonde med Vibram Fivefingers) så har det blivit en försiktig löpvecka med korta pass. Anledningen till detta är att löptekniken skiljer sig så pass att bland annat vaderna belastas i en helt annan omfattning.

Polar RS200

Dock känner jag att konditionsträningen inte fått den träning som kanske behövs så igår gav jag mig ut för att springa runt Södra Bergundasjön (ca 12km). Min pulsklocka (Polar RS200SD) har en funktions som heter OwnZone vilken ska anpassaträningen till dagsformen. Jag har endast provat denna funktion ett par gånger innan, så jag testade den igår igen. Efter test-fasen så kom klockan fram till att jag skulle hålla ett pulsintervall mellan 127-166 bpm vilket är betydligt lägre än vanligt för mina pass som brukar ligga på ett snitt runt 170 bpm.

Det låga pulsintervallet gjorde att det mer kändes som en joggingrunda än ett löppass, men det gav tillfälle att öva på hållning, avslappning och löpteknik under låg ansträning. Passet blev givetvis lugnt och hade jag haft mer tid för träningspasset kanske jag hade sprungit en längre runda.

Jag måste erkänna att det är inte lika kul att springa så långsamt och att jag inte kunde hålla mig riktigt och sprintade de sista 500m för att få löpkänslan tillfredställd.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman