Första HIIT-passet med Fivefingers

by Joakim Backman 19. juli 2011 18:00

Idag tog jag ett HIIT-pass på lunchen och dessutom för första gången i mina nästan nya Vibram Fivefinger Speed. Det blev ett varmt och svettigt men lyckat pass.

Jag har hittills sprungit cirka 14km i Fivefingers och jag kan redan säga att jag tenderar att springa fortare i dem än vanliga skor. Jag får hela tiden tänka på att sänka farten och inte rusa iväg snabbare än planerat och det märktes tydligt under passet idag. Förra gången jag körde ett HIIT-pass både höjde jag tempot och förlängde tiden för det snabba intervallet, trots detta varnade pulsklockan flera gånger under varje snabbt intervall att jag låg på ett för högt tempo.

Vaderna var riktigt stela och trötta efter passet, betydligt mer än vanligt. Det är dock att vänta när man börjar springa barfota eller i Fivefingerskor i och med att man använder vaderna som stötdämpare.

Det är klart en fördel att köra kortare intervallpass samtigt som jag lär mig att springa utan dämpade skor, då detta inte ska utföras i för långa pass till att börja med, det blir liksom två flugor på en smäll.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman