Träningsutrustning hemma

by Joakim Backman 20. juli 2011 19:02

Förra veckan satt jag och suftade lite på Blocket och råkad på en annons för en kabelställning, latsdrag eller vad nu denna träningsutrustning kallas för. För 500:- var det inte mycket att vänta på, så jag köpte den. Det var en otymplig pjäs att få hem men med släp och säckkärra så gick det smidigt.

Tanken är att jag ska få ner den i källaren och använda den när det blir för tight med tid för att komma iväg till gymmet. Om jag kompletterar med ett enhandshandtag och ett rep så kan ett antal övningar utföras. Viktmagasinet rymmer 75kg i 5kg-steg så fungerar bra för till exempel armar men för ryggrelaterade övningar blir det för lite vikt.

Jag har funderingar på att se om det går att flytta kabelfästet från nuvarande position överst mot taket så att vajern fästs i viktmagasinet istället. Det skulle innebära att det blir inte någon utväxling och dragvikten i kabeln kommer att bli den dubbla jämfört med nu.

Tags: , , , ,

Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman