Med barfotaskor på Stiby backe

by Joakim Backman 3. augusti 2011 19:04

Det har varit riktig semester så pass att även träningen har utblivit. Bor i husvagn på Hälleviks Camping några dagar och efter en lång dag på standen så kom jag iväg på en löparrunda. Efter att ha rådfrågat personalen på campingen så tog jag mig till Stiby backe. Från campingen tog jag mig dit utmed havet och efter lite irrande så hittade jag en informationstavla som i stora drag beskrev området.

Det var riktigt skönt underlag för att springa med min Vibram Fivefingers, ojämnt men mjukt. Slingan jag följde skulle vara ca 4km men var lite dåligt utmärkt delvis så jag hamnade utanför några gånger och fick leta lite. Högsta punkten var 70m över havet vilket var den nivån där jag startade och slutade, så några höjdmeter blev det också. Förutom att det var ojämnt underlag så var det tätt mellan koskiten vilket gjorde det hela extra spännande.

Hela rundan totalt blev lite över 8km lång, vliket var lite längre än jag planerat då jag redan varit ute i solen hela dagen och druckit några öl innan rundan. Jag var lite orolig när jag märkte att rundan blev så pass lång men fötterna och vaderna klarade utmärkt! Detta var faktiskt den längsta rundan jag sprungit i min Fivefingers, dock blev det inte så bra snittempo pga lite irrande och letande efter rätt väg att ta.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman