Gröt v3.0

by Joakim Backman 10. augusti 2011 18:49

Jag äter min gröt varje vardagsmorgon, trycker det är helt OK men skulle vilja äta något som inte baserades på spannmål. Det visade sig att det var ganska svårt då jag vill ha något snabbt och nyttigt, det håller inte att stå och koka ägg, göra äggröra eller äta kesella med något till.

Jag har då och då varierat receptet på min frukostgröt (Gröt, Gröt v2, Gröt v2.1) och tänkte prova att fortsätta att göra det. Efter att ha surfat runt lite för att få inspiration och idéer så har jag nu provat en ny variant som jag provat ett par dagar nu. Målet är att försöka minimera spannmål och helst få bort mjölken utan att behöva äta något tråkigt och torftigt. Version 3 har följande ingredienser:

Morgongröt version 3

Fiberhavregryn 0.5 dl
Kinoa 0.5 dl
Solrosfrö 0.5 dl
Krossade linfrön 2 msk
Vetegroddar 1 msk
Psylliumfrö 1 msk
Vetekli 1 msk
Salt  
Vatten 3 dl

Gröten förbereder jag kvällen innan så att den står och drar åt sig allt vatten. På morgonen värmer jag på gröten så att den blir varm och får en lagom fast konsistens.

Jag smaksatte med ett grovt hackat päron och ringlade lite Agavesirap över. Nu har jag bara ätit gröten i ett par dagar, men jag tycker att den är helt OK. Den blir lite krispig pga kinoa och solrosfrön. Men den kräver nog en smaksättare som t ex päron men det kan man ju variera ganska mycket.

Jag har en tanke att knäcka ett ägg i då jag värmer upp den på morgonen för att både få en lite mer homogen konsistens samt för att få bättre näringinnehåll.

Tags: ,

Kost

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman