Kommit igång med barfortaskorna

by Joakim Backman 11. augusti 2011 19:15

Jag har inte sprungit så många kilometer i min Vibram Fivefinger barforaskor ännu, men jag tycker ändå att jag har kommit in tekniken och löpstilen mycket fortare än vad jag förväntade mig. Själkklart har jag mycket kvar att träna in innan det kommer att kännas helt naturligt, men det går frammåt!

Hade lite känning av en förkylning i början av veckan men det gick över igår, så idag kunde jag inte hålla mig utan det blev ett löppass på lunchen. Det var ett par dagar sedan förra rundan så jag kände mig utvilad i benen så jag tog min Fivefingers.

Rundan gick mycket bra, jag sprang 8km på 36:29 vilket ger ett snittempo på 4:33min/km och ändå gav jag inte fullt för jag var lite osäker på hur mina fötter och vader skulle må efter rundan. Det kändes inte något i fötterna medans vaderna var ganska hårda och ansträngda efter rundan, konditionsmässigt kunde jag nog ökat tempot lite.

Om allt går som det ska så har jag som mål att springa loppet Run For Life i mina Fivefingers. Loppet går den 21 Augusti och är 10km långt. Så långt har jag inte sprungit i barfotaskorna ännu, så jag tänkte ta en runda på 9-10km i början av nästa vecka för att känna efter lite. Just nu känns det som att det inte ska vara några problem, men loppet går hälften på asfalt och hälften på grus så det det blir ganska hårt underlag.

Om du är intreserad av deltaga i denna välgörenhetstävling så hittar du all information på http://www.siggestengard.se under Run For Life, kanske kan du slå Stefan Holm. Även om du inte vill springa så kan du ju alltid sänka en liten slant.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman