Nästan 9km med Fivefingers

by Joakim Backman 16. augusti 2011 17:40

Idag tog jag med hunden och drog ett par varv runt Växjösjön i ett underbart väder. Det gäller väl att njuta av som och värme nrä hösten är på ingång. Rundan blev 8.8km och gick hyfsat bra, det blir alltid några oplanerade stopp när Ceasar är med då han ska pissa in sitt revir (typ hela stan). Jag hade min Vibram Fivefingers Speed och känns riktigt bra att springa i dem nu. Jag har som mål att springa 10km på Run For Life 2011 med dem och det tror jag faktiskt är helt realistiskt.

Trots några stopp så fick jag ändå ett snittempo på 4:50min/km och detta utan att jag tog ut mig. Jag försöker fortfarande ta det lite lugnt när jag springer med barfotaskorna. Jag tycker fortfarande att det är svårt att hålla tempot då jag har mer tendens att springa fort med Fivefingers än med vanliga löparskor. Visst, det känns fortfarande ganska mycket i vaderna men det blir bättre för varje runda.

Tags: , , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman