Run For Life 2011

by Joakim Backman 21. augusti 2011 20:08

Självklart var jag med och sprang välgörenhetsloppet Run For Life i år också. Anmälningsavgiften är frivillig och går rakt av till Insamlingsstiftelsen för Muskeldystrofiforskning. Annat så som lotter och gåver går till 4-åringen Sigge Stengård vars pappa håller i hela evenmanget. En del media var där och rapporterade om evenemanget: Smålandsposten och SR P4 Kronoberg.

Det var underbart väder och mycket god uppslutning av deltagare. Man kan välja mellan att gå/jogga/springa 5/10km och det är inte någon tidtagning. Allt för att det ska vara för alla och att det ska kunna vara ett familjevenmang.'

Jag sprang givetvis 10km i år också, men skillnaden mot förra året var att jag sprang i Vibram Fiverfingers barfotaskor. Tiden blev ungefär den samma, faktiskt lite sämre i år 45:16 (förra året 44:30) med ett snitttempo på 4:29min/km.

Rundan blev den hittills längsta rundan med barfotaskorna, även att jag var lite stel från fredagens runda så gick det riktigt bra. Jag har hittat bra löpteknik och det är endast vaderna som behöver tränas upp mera för att jag ska ha samma förutsättningar som i vanliga fullt dämpade skor.

Tags: , , , , , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman