Gröt v3.1

by Joakim Backman 25. augusti 2011 07:13

Efter att ha experimenterat lite för att få fram en bra frukostgröt har jag hittat ett recept som får duga för tillfället innan jag blir sugen på att vidarutveckla igen. Receptet nedan är samma som förra förutom att jag tillsätter ett rått ägg under uppvärmningen samt lite mindre mängd vatten.

Fiberhavregryn 0.5 dl
Kinoa 0.5 dl
Solrosfrö 0.5 dl
Ägg 1 st
Krossade linfrön 2 msk
Vetegroddar 1 msk
Psylliumfrö 1 msk
Vetekli 1 msk
Salt  
Vatten 2 dl

Jag har alltid någon typ av smaksättare till,som t ex sylt, marmelad eller någon typ av frukt.  Jag hade som mål att försöka utesluta mjölken men det blir inte lika gott utan.

Igår kunde man läsa att det sänker LDL-kolestrol att äta gröt på morgonen i flera tidningar (bl a Aftonbladet och Dagens Medicin). En av mina svagheter är dessutom nötter som är bevisat att vara mycket nyttigt, nämns åter igen i artikeln. Det känns som att vissa kostnyheter bara går runt och runt, fattar folk inte vad som skrivs första 100 gångerna?

Tags: , , , ,

Kost

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman