Kreatin

by Joakim Backman 1. september 2011 18:53

Creatine Monohydrate

Läste för ett tag sedan artiklarna Kreatinpåståenden godkända av EFSA samt Kreatin, ett av få tillskott som ger något!träningslära.se om kreatin. Jag har alltid tagit avstånd från kosttillskott förutom rent proteintillskott men i och med att forskningen och effekten av kreatin verkar väl testad så tyckte jag att det kan vara intressant att prova. Kan det göra så att jag på ett säkert och beprövat sätt kan få ut lite mer av alla gympass så varför inte?

Jag köpte alltså några påsar Creatine Monohydrate av märket Star Nutrition. Vad jag förstått så finns det kanske kreatin av bättre/högre kvalité men jag fick ett bra pris på dessa. Efter att ha läst på lite när, var och hur det ska intas så blir det att testa en/två perioder.

Man konsumerar kreatin periodiserat och delar upp en period i tre faser: uppladdning (1v), underhåll (5-10v) samt återhämtning (4v). Detta för att få ut maximal effekt då största effekten avtar efter 2-3 månader.

Under uppladdningsfasen ska fylla på depåerna och ska då konsumera ca 25g/dag eller 0.3g/kg/dag, sedan ska man se till att depåerna är fyllda och då räcker det men en konsumtion på ca 5g/dag eller 0.03g/kg/dag. Under återhämtningsfasen ska inget konsumeras alls.

Jag förväntar väl mig inte några extraordinära resultat utan det blir troligen inte förrän BIA-mätningen framåt december som får visa om det gett något.

Tags: , , ,

Kosttillskott

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman