Ett helt pass men ny löpteknik

by Joakim Backman 2. september 2011 17:40

Förra löppasset så kom jag på hur jag skulle använda en bättre löpteknik när jag sprang med mina Vibram Fivefingers barfotaskor. Dock var det passet mer en försöksrunda och jag höll inte samma tempo hela rundan utan började ganska långsamt och ökade ända till slutet.

Idag sprang jag ett helt pass med samma löpteknik, vilket gick riktigt bra och fort! Jag sprang 8.44km på samma tid (på sekunden) som 8.05km förra passet. Klart att det var lite mer ansträngande så jag hade en snittpuls på 175bpm. Jag höll mig mellan 4:05 och 4:18min/km med ett snitt på 4:12min/km och en totaltid på 35:27.

Det känns fortfarande ganska mycket i vaderna efter rundan, men jag återhämtar mig snabbare nu är vad jag gjorde för några veckor sedan.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman