Coopers test

by Joakim Backman 12. september 2011 18:28

Det var ett tag sedan jag gjorde Coopers test sist, så nu tyckte jag att det var dags igen. Det har ju varit lite lugnt på träningsfronten sista veckan då jag varit lite förkyld. Det kändes ändå helt OK idag och jag sprang på bra tycker jag. På de 12 minuter som Coopers test pågår hann jag ta mig 2940 meter, vilket är 140 meter bättre än förra gången. Resultatet är en förbättring mot förra gången och det får man ju vara nöjd med, men jag måste erkänna att 3000 meter hade varit fint att knäcka.

Resultatet gav en VO2 Max på 54.1ml/min/kg eller 4.5l/min jämförbart med 51.0ml/min/kg respektive 4.3l/min vid förra test tillfället.

Jag ska försöka att få in ett Coppes test lite mer frekvent så att man kan följa sifforna lite mer och få ut någon typ av förändring, kanske varannan eller var tredje månad vore ett lämpligt intervall? Då skulle man dessutom få in lite mer rutin på att springa tiden och veta mer noggrant hur mycket man kan anstränga sig men ändå klara tiden ut.

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman