En riktigt dålig löprunda

by Joakim Backman 25. september 2011 21:00

Det har varit lite dåligt mer de längre rundorna på helgerna under den senaste perioden så jag tyckte att det var lämpligt att ge mig ut på en runda över en mil åtminstone. Jag insåg inte innan rundan att jag hade riktigt dåliga förutsättningar men det blev jag varse om under det 13km runt Södra Bergundasjön.

Jag skulle nog vilja säga att dagens löppass var det sämsta jag gjort under mycket lång tid. Det gick riktigt dåligt fakstiskt.

Jag var bara sådär motiverad och allt kändes tungt. Efter 5-6km fick jag magknip och fick hoppa in på ett utedass efter halva sträckan. Jag insåg att jag startat för sent på kvällen så det blev dessutom mörkt efter 7-8km men jag kan rundan väl så det var väl inte något jätteproblem. Magknipen släppte inte så jag fick för första gången under hela min tid jag löptränat stanna och sätta mig i skogen. Under hela rundan fick jag aldrig något bra flyt i steget, bland annat berorende på att Ceasar vill stanna hela tiden för att kissa/lukta m.m samt det var svårt att se underlaget i mörkret.

Nu i efterhand så skulle jag vetat bättre:

- Jag hade inte ätit rikigt under hela dagen.
- Jag hade druckit vin både på fredagen och lördagen.
- Jag var taskig i magen redan innan jag stack ut.
- Det var ett tag sedan Ceasar varit med, då är han alltid mer benägen att stanna upp.

Faktorerna var för sig kändes som banala men tillsammans blev det tufft. Totaltiden och snittempo säger en hel del om hur jobbigt det var (1:07:12 resp 5:20min/km) om man jämför vilka siffror det bruka hålla sig runt t ex v32 hade jag 59:13 resp 4:44min/km på samma runda. Men nu kan det ju bara gå bättre!

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman