Löppass med träningsvärk

by Joakim Backman 2. oktober 2011 18:24

Började dagen med ett löppass 13km runt Söder Bergundasjön. Det blev ett tungt löppass då jag fortfarande har rejäl träningsvärk i låren och baken efter fredagens gympass. Det är inte någon nyhet för mig att jag får kraftig träningsvärk i benen av styrketräning sedan jag började springa regelbundet, men jag vill ju få in något pass någongång ändå.

Det var hyfsat väder med 12-13°C, dimma och mycket syrerik luft. Det var tungt redan från början och det tog ett par kilometer innan musklerna blev riktigt varma och själva smärtan av träningsvärken försvann. Dock var benen och rumpan sega och tunga hela rundan och jag fick verkligen kämpa för att försöka hålla ett tempo runt 5:00min/km.

Som prick över i:et så fick jag lite skavsår på bröstvårtorna, då jag inte tjepat dem. Det brukar jag inte behöva men det var väl fukten, temperaturen samt den löpartröja jag hade på mig som tillsammans orsakade detta.

Tags: , , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman