Snabb och lätt runda

by Joakim Backman 10. oktober 2011 18:26

Jag har under den senaste månaden haft ett antal löpparrundor som har varit från riktigt dåliga till sådär samt något hyfast men egentligen inte någon riktigt bra runda. Jag försöker att hålla gott mod och klämpa på ändå, men man tänker på det.

Det blev inte någon runda i helgen på grund av lite takarbete så jag tog med mig löparutrustningen till jobbet idag. I lätt dugg och 11ºC sprang jag ett par rundor runt Växjösjön. Det var så skönt att känna att det flöt på bra och inget kändes tungt eller jobbigt på något sätt.

Jag planerade in att springa de två varven med ett tempo mellan 4:30 och 4:40min/km, vilket var lätt att hålla. Jag visste att jag legat en hel del runt 4:30min/km under rundan och gissade på ett snitt på 4:33min/km men det visade sig att jag hade haft högre tempo än så, snittet på passet hamnade på 4:24min/km vilket var en överraskning. Rock on! Nu känns löpningen motiverande igen!

Där emot flippade pulsmätarfunktionen ut på min pulsklocka (Polar RS200SD) igen. Enligt klockan hade jag ett snitt på 217bpm och maxade på 237bpm vilket kanske inte är helt realistiskt... jag får väl kolla om jag kan putsa bort eventuell belägning på kontaktytorna eller nåt, annars får det bli att skicka in klockan på service och/eller köpa nytt pulsband.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman