Dagsfasta

by Joakim Backman 14. oktober 2011 19:24

Efter att jag läsa boken samt varit på föreläsning med Jonas Colting så blev jag inspirerad att prova korttidsfasta (intermitting fasting).

Förutom att det ska vara naturligt för våran kropp att ha uppehåll i matintaget så ska det även ge effekt på muskeluppbyggnad. Mängden tillväxthormonet hGH ökar bland annat vid tre tillfällen: tung explosiv träning, i samband med sömn samt vid låga insulinnivåer. De två första är ganska lätta att uppnå genom att sova tillräckligt och att träna till exempel på gym med tunga vikter och få repetitioner. Det är det tredje tillfället som går att uppnå genom att korttidsfasta, utan tillskott av föda som höjer blodsockret vilket i sin tur resulterar i insuliproduktion, så stannar insulinet på en låg nivå.

Tanken är att genom att se till att alla tre kraven uppfylls samtidigt kan man få optimala förutsättningar till muskeluppbyggnad med kroppens egna resurser. Hur stor effekten är av ovan vet jag inte och det är nog inte så lätt att ta reda på, men det är värt att testa tycker jag.

Jag var på gymmet och körde ett ryggpass på eftermiddagen mot slutet av dygnet för fastan. Jag hade väl egentligen inte några förväntningar men det märktes inte att jag inte hade ätit på 20 timmar, det blev ett bra pass och jag hade bra med energi.

Tags: , , , ,

Kost | Träning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman