Älgjakt i Notteryd

by Joakim Backman 16. oktober 2011 20:31

Nej, jag hade inte något vapen med mig och om man ska dramatisera lite så lutade nog mer åt att älgen jagade mig mer än tvärt om.

Det var ganska länge sedan jag var i Notteryds naturreservat och sprang (mer än ett år sedan sist), det är lite synd för det är otroligt vacker natur där och rundan jag brukar springa är mycket utmanande och krävande. Det beror mest på att jag flyttat till andra sidan stan och att det tar en stund att ta sig dit.

Bildkälla: http://www.fotoakuten.se

Idag var det riktigt underbart höstväder med hög luft, helt molnfri himmel och 10°C. Som vanligt var jag nästan helt själv under hela passet förutom några vandrare och en älg.

Älgen blev nog minst lika rädd som jag, och jag tror att varken älgen eller jag visste rikigt var den andra var från början. Vi möttes på en brant sträcka av rundan som är hårt tagen av stormen Gundrun där många gamla träd ligger kvar vilket ger dålig sikt. Älgen skulle nog bara fly men troligen missbedömden den vart jag fanns och sprang mot mitt håll. Vi kom bara några meter ifrån varandra innan jag började klappa och hojta, och älgen försvann åt ut bland de gamla liggandes träden.

Det blev tillslut en bra terrängrunda även om att en delsträcka var mer eller mindre avstängd pga att gamla träd hade fallit omkull och stigen inte var upprensad. Totalt är rundan ca 7km lång och det är väldigt ojämn och kuperad terräng vilket känns.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman