Matrevolutionen - Andreas Eenfeldt

by Joakim Backman 1. november 2011 20:17

ISBN: 9789174241297
Detta är en bok som jag trycker att alla borde läsa. Allt låter så logiskt när någon berättar, det som jag i många fall redan visste men inte sett på samma sätt.

Andreas tar upp mycket om hur vi har förändrat vår kost, speciellt den senaste perioden av människans utveckling. Han nämner många framgångar som har åstakommit genom att förändra sin kost till låg andel kolhydrater.

Man får en bra uppfattning om hur det egentligen ligger till med alla ekonomiska intressen som drivit utvecklingen av vår mat vi ätit de senaste 20-30åren. Man blir nästan lite besviken och känner sig lurad av kostråd som baserats på felaktiga grunder utan att någon har uppmärksammat det.

Dock tycker jag att boken kretsar lite väl mycket runt diabetes, givetvis därför att där finns stora brister i råden och stor effekt av lågkalorikost. Jag skulle vilja haft lite mer innehåll relaterat till träning och mer vilka effekter kostförändringar utgör.

Jag fick mycket inspiration av boken och bytte direkt ut min morgongröt mot antingen frukost baserat på omelett eller turkisk yoghurt med nötter m.m. Jag försöker även dra ner på intaget av kolhydrater generellt, men jag utesluter inte det helt.

Som sagt - alla borde läsa boken och få inspriation för att förbättra både sitt eget liv och hälsa men även bidra till de förbättringar som samhället behöver när det gäller kost och sjukvård.

Tags: , ,

Allmänt

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman