Nishiki Pro SLD

by Joakim Backman 18. november 2011 18:56

För ungefär ett år sedan så hade jag min Trek 8000R inne på service hos cykelhandlaren. Killen som jobbade i verkstaden nästa skrattade åt att jag kunde cykla på en cykel som var så utsliten och tyckte att jag skulle fundera på att köpa en ny (no shit). Jag har använt den felfritt i 11år men under hösten så har det visat sig att tiden har runnit ut och mer och mer har börjat förfalla. Det känns tungt att lägga ut ett antal tusen på att byta ut drev, lager, reglage m.m för att förlänga cykelns liv ytterligar några år.

 
 Trek 8000R, 2000

Jag har insett att cyklar är inte alls speciellt billiga nuförtiden. Jag vill inte lägga en halv fömögenhet på en cykel men ändå vill jag har bra grejor som kommer att hålla i många år framöver. Jag vill inte ha en MTB, dämpning eller grova däck, då jag inte cyklar i skogen. Jag vill ha en hyfsat lätt cykel med stora, lättrullade hjul och bra bromsar.

Nishiki Pro SLD, 2012 

Efter mycket balanserande mellan pris, funktionalitet och kvalité så hittade jag Nishiki Pro SLD, kanske lite dyrare än vad jag tänkt mig men ser man det långsiktigt så blir det inte så mycket. Det blir cirka 150:-/mån under 5år (ett busskort kostar 420:-/mån) så då är det inte så mycket att snacka om.

Idag var jag och hämtade ett svart exemplar hos Rydhs i Växjö, och passade på att köpa skärmar, dubbade vinterdäck m.m så att jag fick detta monterat. Jag kan inte säga annat än att det ska bli skönt att få cykla på en cykel med fungerande växla och utan att behöva strula med den.

Tags: , , , , , ,

Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman