Vändningarna kommer

by Joakim Backman 6. december 2011 18:20

Idag tog jag mig, genom nyfallen snö,  till simhallen innan jobbet för att simma några längder. Förra gången gjorde en liten ändring i hur jag höll huvudet att det gick bättre att simma så idag hade jag lite högre förväntningar på passet bara för detta. Det tar några längder innan jag kommer in i rätt rytm och visst går det bättre nu efter förra gångens framgångar. Jag kände mig lite seg och stel i rygg och axlar från gårdagens gympass, så helt perfekta förutsättningar hade jag inte.

Jag har haft lite svårt att få in vändningarna på ett naturligt sätt och mitt mål inför dagens pass var att se till att försöka öva in detta. Jag hade som mål att göra en riktigt vändning på varje 50m sträcka, alltså att alltid flipp-vända i slutet av ena sidan på bassängen. Jag tycker att det är lite svårt att behålla andningsrytmen när jag gör filpp-vändningar, men det gick faktiskt mycket bättre än jag hade förutsett. Några fatalt misslyckade vändningar men de flesta gick mycket bra och även att bibehålla rytmen i simningen efteråt.

Idag blev det 1500m på 55min vilket inte är någon superhastighet direkt, men jag tog det lugnt och vilade en del för att kunna fokusera på tekniken och vändningarna. Jag räknade även antalet simtag jag tar på en längd (25m) för att kunna se om/när jag förbättrar tekninken framöver. Idag ligger jag på ca 24st (23-25st) och om denna siffra minskar så har jag antingen ökat kraften/hastigheten eller förbättrat simtagen. Jag skulle ju givetvis också ha tagit tiden för motsvarande sträcka så jag hade kunnat haft denna och jämföra med också, men det får jag försöka att komma ihåg att göra nästa pass.

Tags: , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman