Gifter i träningskläder

by Joakim Backman 14. december 2011 17:58

Som aktivt tränande så använder man en hel del träningskläder som dessutom går ofta i tvättmaskinen. Det finns ett antal ämnen (bl a silver och tricolosan) i många av dessa plagg för att skapa fina "features" för att förhindra lukt m.m. Jag är inte själv säker på hur många av mina plagg som innehåller dessa ämnen och det känns inte bra när man läser att de är inte bara mycket gifttiga för natur och djur utan dessutom försvinner fort från plaggen när dessa tvättas.

Läs mer på DN som har en artikel om just detta i dagens tidning samt artikel av på kemikalieinspektionen.

Jag ska definitivt undvika dessa plagg när jag köper nya, både för min egen skull samt för naturen!

Tags: , , , ,

Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman