Simgolf

by Joakim Backman 15. december 2011 18:44

Simgolf (eng. swim golf eller swolf) är när man tar tid på en eller två längder (25 eller 50m) samtidigt som man räknar antalet simtag och addera dessa. Summan blir poängen/par för sträckan, ju lägre desto bättre. Man kan sedan räkna ut ett snitt för några stycken rundor för att jämföra resultatet vid senare tillfällen. Om poängen minskar har man antingen förbättrat tekniken så att man simmar snabbare med samma antal simtag och/eller samma hastighet men med mindre antal simtag, i båda fallen har man förbättrat tekniken.

Tid (i sek) + antalet simtag = poäng
T ex: 30 sek + 24 simtag = 54 poäng

Jag var och simmade lite innan jobbet idag och provade tog tid/räknade några av längderna. Tanken är att få något startvärde som jag kan ha och jämföra med framöver och förhoppningsvis se en förbättring. På 25m fick jag ett par på 53 i snitt på tre omgångar och på 50m fick jag ett par på 95 i snitt på två omgångar.

Simningen gick sådär idag, jag har inte samma flyt i rörelserna idag som jag hade förra gången så det blev inte lika lång totalsträcka, 1250m. Även vändningarna gick lite sämre så det blev inte en vändning för varannan längd denna gången.

Tags: , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman