Crosstrainer

by Joakim Backman 31. december 2011 15:39

Det är inte alltid som man vill eller kan komma ut och springa i skog och mark, då kan det vara bra med ett alternativ inom hus. Dock var det egentligen inte därför som vi köpte en crosstrainer att ha hemma uten för att min fru skulle få träningen lite mer lättillgängligt.

Det kom sig i alla fall så att vi hittade en lätt begagnad crosstraingen via annons på nätet för 1500:- tidigare i höstas. Den var i bra skick och modellen verkar helt OK för hemmabruk.

Jag har provat den ett par gånger och det har väl fungerat ganska bra. Det är stor skillnade mot att springa då det både tar mer på andra muskler samt att man inte har samma avslappnade hållning. Det senare kanske mer är en vanesak och det passar mig bar i alla fall som gillar att träningen blir varierande.

Idag körde jag ett lite mer seriösare pass för första gången, satte dock motståndet lätt för jag visste inte hur det skulle vara. Jag stampade på i 60 min och det kändes helt OK, dock fick jag aldrig upp samma puls som när jag springer utan hamnade på runt 90bpm i snitt.

Nästa pass blir det att prova lite mer motstånd för att se hur det inverkar på pulsen och hur mycket tuffare ett 60 min pass blir.

Tags:

Träning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman