Morgonsimning

by Joakim Backman 5. januari 2012 18:31

I morse var jag på simhallen igen, det var betydligt fler besökare idag än vad det har varit de senaste veckorna. Kanske är det så att de sedvanliga nyårslöfterna har fått folk att träna mer.

Jag hade lite träningsverk i de övre delarna av ryggen som jag trodde skulle påverka simningen, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag övade på lite teknikförändringar idag, bland annat försökte jag aktivt utöka längden på varje simtag utan att tappa hastigheten. Det gick rätt bra, jag har legat mellan par 45-53 (25m SWOLF) de sista veckorna och idag hamnade jag på par 47. Jag simmade lite långsammare än sista passet men sänkte antalet simtag per längd.

Jag försökte även få till bättre rotation av kroppen för varje simtag och samtidigt hålla kroppen rak och i balans. Tja, bitvis gick det bra men det är svårt att få med allt hela tiden. Det blir att öva lite mer.

Det blev inte så mycket övning på vändningarna, vilket jag egentligen behöver då jag är ganska dålig på just dessa. Jag har förhoppningen att om jag få ner ansträningen ytterligare kommer jag att ha mer syre och kraft kvar att lägga ner på vändningarna, så det får blir mer träning på vändningarna längre fram.

Det känns i alla fall bättre när rörelserna blir längsammare, mer kontrollerade och mindre engerikrävande samtidigt som hastigheten är den samma. Det är motiverande när det går frammåt!

Tags: , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman