Fitness Swimming

by Joakim Backman 16. januari 2012 21:31

Jag har redan gått en kurs på Medley för att lära mig crawl, detta var givetvis mycket givande och lärorikt. Jag ska även gå fortsättningskursen som börjar i slutet av Januari, för att förhoppningsvis fortsätta att utveckla min teknik.

Dock är jag som person lite så att jag gärna ta in information från fler sätt en ett, så jag hittade flera rekommedationer på boken Fitness Swimming av Emmett Hines så köpte jag den ganska omgående från bokus.

Jag har inte inte gjort träningspassen som är en stor del av boken och egentligen själva syftet. Delen innan träningspassen är intressant och går igenom mycket grundlig teknik, både teoretisk men även som övningar. En del av detta fick jag lära mig på första crawlkursen, men det finns en hel del nytt tänk samt mycket som förklaras på ett annat sätt. Flera av de grundläggande övningarna har jag provat då jag varit på simhallen för att simma lite mellan kurserna.

Tanken var att jag ska gå igenom träningspassen efter jag har gått klart den kommande kursen, dvs senare i vår och under sommaren. När jag fått mer övning och kunskap via kursen så blir det nog bra med en ny omgång av övningar både som repetition och samt för att hålla igång och vidareutvecklas.

Jag vill inte betygsätta boken nu då jag faktiskt inte har gått igenom hela, men jag ska försöka att återkomma när jag gjort detta.

Tags: , , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman