Kort bra, långt sämre

by Joakim Backman 18. januari 2012 18:02

Gav mig ut på en lunchrunda idag med träningsvärk i baken sedan stretch-missen efter måndagens gympass. Lite halvtaskiga förutsättningar med rått väder (1-2°C och mycket högfuktighet) och delvis halt underlag.

Det första 6km gick av bara farten, det gick till och med snabbare än det tänkta tempo-intervallet (4:20-4:40min/km) flera gånger så jag fick sakta in. Den 7:e km gick lite saktare (4:40min/km) och jag fick kämpa på lite men jag avslutade sista i samma tempo som de första 6 även om jag fick jobba på rätt bra.

Rundan på 8.3km gick på 38min med ett snittempo på 4:32min/km och det kändes bra. Jag känner att jag har ganska bra flyt i löpningen när det gäller sträckor under milen, de längre rundorna går i och för sig helt OK men jag har inte alls samma entusiasm under löpningen. Kanske är det bra psykologiskt men jag tror att jag behöver springa lite fler längre rundor så att jag kommer in i löpning med ett långsammare tempo lite bättre.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman