Blåsigt och kallt

by Joakim Backman 27. januari 2012 21:07

Dagens lunch-runda såg ut att bli riktigt fin då vintersolen sken blekt och vackert. Dock var det inte riktigt korrekt, när jag kom ut insåg jag att det var -4°C, rått och blåsigt.

Det gjorde dessutom inte saken bättre att snön hade lagt sig som ett mjukt lager ovanpå ett ganska halt underlag vilket gjorde att varje avstamp släppte. Dock blev tiden för min vanliga lunch-runda på strax över 8km ungefär vad den brukar, dvs nästan 38min.

Men där emot så var ansträngingen betydligt högre än den brukar och det avspeglar sig tydligt på snittpulsen som hamnade på 179bpm, vilket är 4-5bpm högre än normalt. När jag sprang kändes det bra och jag trodde att det skulle bli en rekord-tid men så var det ju inte och det är lite surt.

Det var ändå ett bra pass för jag tog ut mig rejält mot slutet. Jag kolla pulsen efter ca 200m gång efter rundan är klar. I snitt brukar jag liggar runt 120bpm efter en runda med normal belastning men idag låg pulsen på 129bpm, vilken även det säger att jag tog i ganska hårt.

Som tur är det fredag och ikväll blev det god mat och dryck samt en skön traditionell fredags-bastu!

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman