Oplanerade tempo-runda

by Joakim Backman 30. januari 2012 18:17

Igår lyckades jag med att missa första tillfälletMotionscrawl steg2, vilket var lite klantigt. 

Idag har det fortsatt att strula med min träningsplanering. Jag hade en lunchrunda inplanerad och tänkte utöka den lite till ca 9km. Det började med att jag inte kom från jobbet som tänkt utan var 15 min försenad redan innan jag började klä om till träningskläder. När jag sedan skulle aktivera min foot pod till löparklockan så var batterierna slut, så då fick jag byta dessa.

Tillslut som kom jag ut i en härlig vintersol och några minusgrader, värmde upp som vanligt med att jogga till starten på mitt träningspass. Laddad och lite extra taggad på att komma iväg då jag hade ont om tid så gav jag mig iväg. Jag kom väl ca 200m när pulsklockan total-hängde sig och jag var tvungen att göra en reset på den. Det var ett tag sedan sist den gjorde detta men det har hänt några gånger nu.

Jag hade väl egentligen bara kunnat hoppa över att använda pulsklockan, men jag ville ju ha koll på rundan som jag tänkt att utöka idag.

Jag sprang ett par kilometer innan jag insåg att det var lika bra att strunta i att springa 8km än mindre 9km, jag skulle inte hinna. Jag slängde i en högre växel och drog bara runt Växjösjön (ca 4km), det fick bli ett kortare tempo-pass istället.

Det blev faktiskt ett bra pass, det var ett tag sedan jag sprang så kort runda och det var kul att kunna hålla ett snitttempo på 4:20min/km utan problem. Jag hade kunnat hålla ett ännu högre tempo och jag var inte speciellt trött/ansträngd efteråt, men rundan var ju lite oplanerad.

Tags: , , , , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman