Lugnt simpass

by Joakim Backman 14. februari 2012 18:29

Jag var på Medley idag innan jobbet för att simma lite. Söndagens kurstillfälle i Motionscrawl bestod bland annat av att vi gick igenom olika ansträngningsnivåer för simningen. Jag har svårt för att simma med låt intensitet och det blir lätt att jag anstränger mig mer än planerat.

Vi övade lite vändningar också men vad som var nytt för mig var att vi för första gången testade att starta från bassängkanten. Att dyka från kanten gick bättre än jag förväntade mig och jag upplevde inte det som så svårt även att det säkert inte var alls snyggt... 

Inspirerad av söndagens kurstillfälle så tog jag det riktigt lugnt idag, jag försökte hålla ett så lugnt tempo som möjligt. Det gick faktiskt ganska bra, jag hittade ett bra tempo som inte var ansträngande och jag kunde hålla detta under hela träningspasset. 

Jag har fått till vändningarna, flip-turn, ganska bra nu, så det känns bra att kunna vända utan att det ska vara ansträngande eller svårt.

Tags: , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman