Överraskande bra i snö och blåst

by Joakim Backman 15. februari 2012 20:21

Var ute på min vanliga lunch-runda idag på strax över 8km runt Växjösjön och Trummen. Temperaturen hade gått upp ganska mycket så det var runt 0°C, någon enstaka snöflinga och mycket blåst. Det var just blåsten som gjorde att det blev en ganska kämpig runda, både för att det är tungt i motvinden men även för att det hade blåst så pass mycket att snön hade blidat drivor på den annars plogade cykelbanan. Bitvis var det rikitgt rungt med full motvind och 2dm mjuksnö.

Rundan blev som sagt ganska tung och det vittnade även snittpulsen om så hamnade på 182bpm vilket är betydligt högre än vanligt. Det positiva i det hela var att även att det var tungt och att det gick mycket sakta bitvis så lyckades jag ändå hålla farten upp när det var lite motvind eller medvind. Jag uppskattade att jag höll ett tempo på ca 4:45min/km men det visade sig att jag hade hållt 3:32min/km och det kändes riktigt bra!

En tung runda som ändå blev en riktig motivationshöjare!

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman