Första riktiga långpasset i år

by Joakim Backman 19. februari 2012 17:44

Det har varit lite si och så med långrundorna under hösten och vintern, det har sällan blivit mycket över 10km. Nu är det hög tid att tag i detta och jag bestämde mig för att börja redan idag, varför vänta...

Tänkte börja lite försiktigt och planerade att springa 15-16km, men det blir ju sällan som man planerar. Först insåg jag att den första delen av den tänkta rundan runt Södra Bergundasjön inte var något taktiskt val. Det var packad snö och is, så redan efter 1km fick jag planera om passet. Jag fick helt enkelt hålla mig till cykelvägarna runt Växjösjön och Trummen som snö/is-fria. Men det var faktiskt det enda negativa på rundan.

Jag sprang efter puls idag och höll mig i stort mellan 163-170bpm hela rundan, jag är van vid högre puls så det kändes lugnt och skönt att hålla ett lägre tempo. Vädret var väl kanske lite lynnigt och det snöade, regnade och bitvis hade jag sol men det var bra temperatur på 3-4°C.

Löpningen gick oväntat bra och jag kunde hålla ett jämnt och fint tempo utan att känna mig speciellt ansträngd. De tänkta 15km blev 19km, tog 1:38:28  och jag var nära på att dra en 4km-rund extra till, men hejdade mig då jag faktiskt ska simma 1h på motionscrawlMedley i kväll också.

Jag kände mig stark och spänstig även när jag kom hem så jag hade definitivt mycket mer att ge och det i sig är ju motiverande resultat av den första långrundan för i år.

Tags: , , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman