Första vårdagen

by Joakim Backman 25. februari 2012 15:26

Det är ju en självklarhet att ge sig ut och springa när det  är vår i luften. Solen skiner och det är riktigt varmt (9°C) för årstiden, visserligen blåste det en hel del men man kan ju inte få allt.

Jag hade en stund över under eftermiddagen och krängde givetvis på löparkläderna direkt och gav mig lyckligt iväg i solen. Det är otroligt att det kan vara en sådan skillnad att springa bara för att det är bra väder.

Den enda nackdelen med solen och värmen var att dagsmejan hade löst upp översta lagret på alla stigar och grusvägar till lera så det blev ganska kladdigt bitvis. I skuggan och på norrsidan på sluttningarna var det däremot en del is kvar.

Jag började med att springa runt Söder Bergundasjön (ca 12km) men gjorde en avstickare runt Växjösjön (ca 4.5km) bara för att det gick bra och var så skönt att springa.

Totalt tog jag det ganska lugnt och hade ett snitt-tempo på 5:09min/km under rundan som totalt blev 17.48km lång. En fördel med att ta det lugnt är att jag kan hålla ett bra teknisk steg hela rundan och det behöver jag öva på, speciellt under de längre rundorna.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman