Fitocracy

by Joakim Backman 28. februari 2012 20:40

Jag registerade mig på Fitocracy för några veckor sedan för att testa om det var något bra att använda. Tanken är att man ska drivas att träna på lite mer för att få mer poäng och högre nivå som om det vore ett spel.

Man lockas även att göra bredrifter (achievements) genom att nå vissa träningsresultat samt att lösa uppdrag (quests). I början rycks man lätt med i att vilja ta poäng m.m. till en början i alla fall, men jag tycker redan att jag börja tappa intresset lite. Så visst fyller sidan ett syfte och kan inspirera många, men jag tror personligen inte att jag kommer hålla på speciellt länge även om jag ska ge det en chans ett tag till.

Jag saknar vissa övningar men det går att föreslå övningar som då eventuellt blir tillagda. Jag tycker även att antalet poäng som man får beroende på vilken aktiviteter man gör inte är riktigt är jämförbara alltid. Ibland kan man få ganska mycket poäng för en övning medans man får väldigt lite poäng för en annan. 

Enlig wikipedia så ska det var 230 000 registerade användare, inte så illa med tanke på att det fortfarande är en beta-version. Vill du testa själv så kan du använda denna länken: http://ftcy.co/Ajf0gF

Tags: , , , ,

Träning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman