Andra halvmaran

by Joakim Backman 15. april 2012 21:20

Denna vecka har det inte blivit mycket träning, men jag fick tillslut in ett löppass. Idag var jag ute och sprang den andra halvmaran inför Göteborgsvarvet. Första rundan gick det ganska bra så jag hade goda förhoppningar inför dagens runda.

Precis som förra gången hade jag ställt i tempot på pulsklockan på mellan 5:00 och 5:20min/km, men däremot höll jag inte tempot lika bra. Jag kände att jag hade mer och ge och det var svårt att hålla igen. Hygglig temperatur och med gott humör i min nya bandana sprang jag på och det höll som vanligt ända fram till 17-18km då det brukar börjar ta emot.

Jag kämpade i alla fall på hela rundan på 21.3km och klockan stannade på 1:46:36 (4:59min/km). Med tanke på avsaknaden av träning med långa löppass så är jag nöjd. Det är ju dessutom 1min snabbare än mitt första Göteborgsvarv och då var detta "bara" en träningsrunda. Frågan är fortfarande om jag kommer att kunna leva upp till min tid förra året, då ska jag kapa 5min på dagens runda eller öka tempot med 10 sek/km. Skam den som ger sig, jag har fortfarande målet att slå förra årets tid!

Jag har lite ångers när jag kollade nämare på min startgrupp. Enligt webbsidan är den uppskattade tiden för startgrupp 4 är 1:38:25-1:41:43. Jag befinner mig i den långsammare ändan av den gruppen, gissa om jag kommer att bli omsprungen en hel del. Inte för det kanske spelar så stor roll men det rent psykologiskt kan det vara jobbigt att bli omsprungen och att ändå hålla sig till sitt tempo.

Efter rundan hade jag lite känning av löparmage men det gick över fort denna gången. Jag var lite mer förberedd och hade ätit bättre innan och hällde inte i mig för mycket vatten på en gång när jag kom hem.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman