Sköna långsim

by Joakim Backman 17. april 2012 22:38

Jag tycker att jag har kommit igång ganska bra med mina lite längre simpass på morgonen innan jobbet. De senaste två gångerna har jag simmat 3000m och det har känts riktigt bra, ett skönt och bra träningspass. Jag har fokuserat på hålla lugnt tempo så att jag ska klara en längre distans och inte så mycket på fart, nu känns det ganska bra så nästa steg är att öka tempot lite.

Det tar 300-400m innan jag blir riktigt uppvärmd och innan jag insåg detta så kändes det tungt och jobbigt att komma igång. Speciellt känns det mycket i axlarna och det är nästan så att jag funderade ett tag på att jag gjorde något fel, men varje gång har den stela och obekväma känslan försvunnit så fort jag kommit igång.

Det är speciellt bra att vet hur jag fungerar innan och under uppvärmningsfasen då jag om några veckor ska hoppa i den kalla Växjösjön i simkursen Öppet vatten. Då blir det till en början riktigt kallt med tanke på att det senast idag snöade.

Jag är glad att jag har hittat en träningsform som fungerar bra för mig tidigt på morgonen. Jag har provat att springa men det fungerar inte något vidare bra, det blir bara jobbigt och tungt. Jag är inte heller speciellt taggad på gymmet tidigt på morgonen utan det känns som passet går lite på halvfart jämfört med senare på dagen.

Simningen fungerar där emot klockrent, jag har inte några som helst problem att komma igång även tidigt på morgonen. Kanske har det att göra med att det är varken en högpuls-aktivitet eller kräver några explosiva/kraftiga muskelrörelser utan är mjukt och lagom ansträngande träningsform.

Tags: , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman