Ålder inget hinder...

by Joakim Backman 23. april 2012 21:21

Jag skrev för ett tag sedan om att jag nästa lyfte lika mycket i bänkpress som jag gjorde för 10 år sedan, men bara nästan. När jag kom till Hälsostudion idag var jag extra taggad och började precis på en period med få repetitioner och tunga vikter, som gjort för att pressa ett gammalt person-bästa.

Jag började med att köra marklyft där jag inte minns om jag haft något speciellt max-resultat tidigare, men det blev i alla fall 152.5kg idag vilket jag tycker var ganska bra.

Efter det gav jag mig på bänkpress med mitt gamla max på 127.5kg i fokus. Efter stegvis ökad vikt lyckades jag pressa upp 130kg en gång och misslyckades andra gången, en ändå 2.5kg mer än tidigare.

Gick sedan över till att köra ett par tunga övningar för överarmarna innan det fick vara bra för dagen.

Det känns ganska bra att på sitt 38:e år lasta mer på stången än vad jag gjort under hela mitt liv, härligt när träningen ger resultat och man känner ännu mer motivation att fortsätta.

Tags: , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman