Finnstugan 10km

by Joakim Backman 29. april 2012 22:01

Var i Ljungby på besök idag och passade på att springa lite i skogen i närheten. Det finns ett friluftsområde med flera utmärkta leder en bit utanför stan. Det är ju alltid kul att springa nya rundor så självklart blev det en runda. Egentligen skulle jag nog inte sprungit idag då jag fortfarande hade träningsvärk i vaderna efter Torsdagens runda, men jag kunde inte hålla mig.


Visa Finnstugan 10km + på en större karta

Jag började en bit ifrån själva motionscentrum, då jag först hade tänkt att springa runt sjön. När jag kom fram till starten för de andra spåren så valde jag att springa 10km slingan istället. Det var lite halvkallt (10°C) med ett kyligt regn under halva rundan.

Slingan var av någon anledning markerad med de ganska vanliga fyrkantiga platsbitarna men i färgen olivgrönt. Inte helt självklart att se markeringarna ibland även om de var ganska tätt uppsatta. Underlaget var mestadels ojämnt med rötter och delvis sönderstampad av hästhovar, men vissa sträckor var riktigt fin trailrunning på en smal, slingrande stig genom fin natur.

Jag hade som sagt befintlig känning i vaderna efter förra rundan och det tog ett tag innan jag kom igång. Men det är nog bland ett fåtal gånger som jag ändå känt vaderna under hela rundan och efteråt så var speciellt vänster ganska sliten. Borde nog vilat ett par dagar till istället. Som det känns just nu är det inte säkert att jag vågar springa Växjöloppet på tisdag, då jag vill vara fullt laddad inför Göteborgsvarvet om två veckor.

Rundan blev totalt på 13.57km och den tog 1:06:47 att springa, vilket ger ett snittempo på 4:55min/km som ändå inte var så illa med tanke på omständigheterna.

Tags: , , , ,

Löpning | Löparrunda

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman