Snabba skor

by Joakim Backman 2. maj 2012 22:14

Saucony Kinvara 2Jag har varit lite "nere" rent träningsmässigt efter de tunga följderna efter förra torsdagens löppass. Jag trotsade träningsvärken i söndags med en terrängrunda som bara gjorde att jag inte kunde springa Växjöloppet.

Men så idag släppte både stelheten och träningsvärken i vaderna bara sådär. Dessutom fick jag mina nya Saucony Kinvara 2 från PrisImport som jag bara var tvungen att ta ut på en testrunda.

Rundan blev ett varv runt Växjösjön hemifrån på 10km, jag hade inte någon speciell måltid utan gav mig bara iväg. Jag kom i ett snabbt steg med isättning med framfoten. Jag har provat steget ganska många gånger men aldrig våga springa en längre sträcka, då jag trott att det gått för snabb och jag inte skulle orka. Idag tänkte jag att jag skulle se hur länge jag orkade med det steget och det gick överraskande bra. Det var inte några större problem att hålla steget och det högre tempot som blir följden.

Kinvara 2 är en mycket lätt sko (218g) med lite dämpning som gör att man får ganska bra mark-kontakt. Om det hade något att göra med att jag så lätt kunde hålla ett högre tempo vet jag inte, men något borde det påverka.

Rundan på 10.02km sprang jag på personbästa tiden 41:01, vilket ger ett snittempo på 4:05min/km. Rundan gjorde definitivt susen för mitt ego och inspirationen för löpningen, speciellt med tanke på senaste veckans motgångar. Helt underbart att komma ut på en raka efter lite uppförsbacke, slappna av lite i steget med lite återhämtning och märka att man håller 4:10min/km.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman