Premiärdopp

by Joakim Backman 8. maj 2012 21:33

På väg till jobbet i morse cyklade jag förbi Växjösjön, den så måttligt inbjudade ut och med tanke på att temperaturen ute bara låg på 1-2°C funderade jag på vad jag har gett mig in på. 

Kl 18:30 samlades en förväntansfull men även ganska skeptisk grupp i entren till Medley ombytta till våtdräkter, första gången för flertalet av oss. Kursen började med en liten introduktion och sedan gick vi ner till sjön. Nu hade vädret skärpt till sig och solen sken, temperaturen låg på 15-16°C men det blåste en del.

Första stegen ner i vattnet var lite trevande och återhållsamma men sen insåg jag att det var inget att hålla på så det var bara att ta sig ner i sjön. 12 gradigt vatten som rinner in i dräkten får en att vakna till! Vi simmade några sträckor i sjön, stannade upp några gånger för lite teori och reflektioner. Efter ca 10 var det inte så kallt längre, vattnet i dräkten hade värmts upp och fötterna hade nog domnat bort. Tuffast i början var det kalla vattnet i ansiktet, det var nästan lite svårt att fokusera på simningen.

Efter ca 25min så började det bli kallt igen och vi simmade in mot land. Lite stela och fumliga tog vi oss upp ur sjön och upp till simhallen. Efter en kort samling väntade varm dusch och bastun.

Sammanfattat var det j...igt kallt i början, betydligt svårare tekniskt att simma och i vågorna fick man lätt kallsupar men det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig och jag ser faktiskt fram emot nästa gång! Jag menar det blir ju i alla fall inte kallare i vattnet på ett bra tag.

Tags: , , , , , ,

Simning

Kommentarer (1) -

Joakim Backman
Joakim Backman Sweden
2012-05-09 16:21:24 #

Du vet att om man får simma i uppvärmt vatten INNE i simhallen....// Din något mer frusna fru

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman