Skönt i sjön

by Joakim Backman 22. maj 2012 20:32

Idag var det dags för andra kurstillfället i kursen Öppet vatten. Förra tillfället blev inställt då det var för kallt i vattnet för att det skulle gå att simma något, men temperaturen hade stigit till ca 15ºC, så idag var det inte några problem.

Första tillfället för två veckor sedan var riktigt kallt och förväntningarna var inte så höga, men det ändrade sig ganska snabbt när jag väl kom i vattnet. Det var 21-22ºC i luften och som sagt ca 15ºC i vattnet och det var riktigt stor skillnad. Jag frös inte något under de 45 minuter som vi simmade idag, även om man märkte att fötter började kallna lite mot slutet och en timme i vattnet hade nog blivit kallt.

Idag kunde vi fokusera med på simningen och den teknik som lämpar sig bättre för att simma med när det inte är den lugna och kontrollerade miljön som i bassängen. Det finns bojar utsatta i Växjösjön med förutbestämt avstånd emellan så vi övade på att hålla kurs mellan dessa vilket inte är det lättaste i början. Kursledaren Jonas höll några korta teoripauser mitt i sjön, lite om hur man ska ändra andning och armtag samt hur man ska navigera i sjön.

Precis innan vi avslutade idag så körde vi en liten sträck med högre tempo under vilken jag lyckades att få kramp i vaden för allra första gången, det är väl så att jag spänner mig lite mer i den nya miljön. Hur som helst var det bara att pausa lite och flyta omkring och stretcha i en halvminut innan jag kunde fortsätta. 

Totalt blev det ca 1300m på 45min idag, vilket inte är så dåligt för att vara andra gången i sjön.

Jag kände ett litet rus av tillfredställelse efteråt och är redan sugen på att hoppa i igen, ska se om jag inte kan komma till sjön för att simma en gång på egen hand innan nästa tillfälle. Det var riktigt skönt att simma idag.

Tags: ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman