Träning STT 2012

by Joakim Backman 27. maj 2012 22:13

Idag var det riktigt fint sommarväder, varmt och soligt. Självklart blev det några grillade köttbitar och ett par folköl på altanen även att det var söndag, det satte sina spår på träningspasset som jag förvisso försköt till kvällen.

Jag sprang banan för Salomon Trail Tour 2012, som jag blev introducerad för i måndags. Det var varmt och jag var mätt... jag hade till och med mig min väskeryggsäck men orkade inte dricka speciellt mycket ur den. Det var helt enkelt dålig planering, jag väntade ändå ca 2 timmar efter jag åt och jag kände mig inte speciellt full i magen. När jag kom ut i skogen kände jag med en gång att detta var inte så lyckat.


Visa STT2012 på en större karta

Första varvet körde jag på ganska bra och förutom att jag sprang fel en gång så efter några kilometer höll jag nästa på att spy, eller så kändes det i alla fall. Jag insåg att det inte skulle hålla så andra varvet taggade jag ner ganska rejält och det blev direkt bättre och trevligare att springa.

Salomon SpeedCross 2

Jag sprang med min Salomon SpeedCross 2 till skillnad mot i måndags på jag sprang samma runda med min Vibram Bikila LS. Jag vet faktiskt inte vilka jag ska springa med under tävlingen. Med vanliga skor behöver man inte planera stegen lika noga och kan fokusera mer framåt, men med Vibram får jag ett bättre och lättare steg med mer spänst och kraft. Jag fick faktiskt ett par blåsor av skorna idag, vilket jag inte fick av Vibram sist.

Jag missade att starta klockan så någon riktigt tid fick jag inte heller dock hade jag med mig GPS-trackern för att kunna se rundan, så från den fick jag en tid på 55:52 på en distans på 9.8km (5:42min/km). De 200m som saknades orsakades delvis av att jag sprang lite fel första varvet.

Det blev väl ett så där lyckat pass, men ändå ganska nöjd efteråt med feelgood-känsla.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman