Långrunda

by Joakim Backman 17. juni 2012 22:02

Det är sällan som jag springer över 20km och än mer sällan över 25km. Det har faktiskt bara hänt en gång tidigare och det var flera år sedan.

Idag var jag sugen på att ta det lugnt och känna efter lite hur benen skulle hantera att springa en längre runda. Jag tänkte först att jag skulle springa 2 varv runt Södra Bergundasjön (2x12km), men fegade ur lite när jag kom nära centrum och de sjöarna.

Jag sprang istället runt Växjösjön och Trummen samt ett varv till runt Växjösjön innan jag sprang sista sträckan hem. Det blev totalt 25.55km.

Jag höll ett för mig ganska lugnt tempo runt 5:00min/km och var var inte så farligt trött efter rundan, klart att de sista 3km kändes men inte så farligt som jag förväntat mig. Det som kändes mer var att jag blev riktigt stel i rumpan och vaderna efter ca 21-22km och resten av rundan hem. Jag har hört andra och läst om att det kommer perioder under längre löppass då ökad stelhet alltid kommer för vissa så det var väl kanske bara normalt.

Om jag ska springa längre ska jag nog försöka att få ner tempot mer, men jag har lite svårt för det. Det är precis som att jag har ett bekvämt och energisnålt löpsteg runt 4:45min/km och det var nog mycket tack vare min pulsklocka (som varnar när jag springer för fort) som gjorde att jag ändå höll 5min tempo. Jag behöver öva på att springa långsammare helt enkelt.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman