Långrunda igen

by Joakim Backman 24. juni 2012 22:25

Visa större karta

Jag var ute på runda på över 25km förra söndagen och tyckte att det var en ganska bra avslutning på veckan. Jag gjorde likadant denna söndagen, men denna gången fullföljde jag min runda som jag planerade om förra gången, det blev två varv runt Södra Bergundasjön och totalt 26.24km.

Intentionen var att jag skulle försöka hålla ett lägre temp idag, men det gick så inte. Jag har svårt att hitta ett energisnålt steg i lägre tempo. Håller jag 5:20-5:30min/km på blir det bara jobbigt, ökar jag sedan till runt 5:00min/km går det betydligt lättare och jag känner mig mindre ansträngd. 

Mot slutet på rundan var jag givetvis ansträngd men inte så farligt om man ser konditionsmässigt, jag hade inte något tungt flås och kände mig inte helt slutkörd. Det var mer sätesmuskeln och vaderna som satte ribban idag, sätesmuskeln kände jag faktiskt ganska tidigt, kanske efter 12-14km men inte så farligt. Det var mer efter 20-22km som det började bli tufft, sätesmusklerna och vaderna blev spända och benen generellt blev stela, dock inte lika stela som förra långrundan i söndag.

Jag försöker att byta löp-stil under kortare sträckor lite ibland för att sträcka ut och få lite variation i steget. Tanken är att jag ska undvika stelheten lite längre.

Rundan började med lätt dugg och detta höll i sig under större delen av rundan, det var inte förrän mot slutet efter ca 20km som regnet tilltog. Jag tycker dock inte att det gör så mycket att det regnar så längre som det är hygglig temperatur. Jag svettas ganska mycket så jag blir ändå helt genomblöt under en så pass lång runda och luften blir så underbart när det regnar, hellre regn än stekande sol i alla fall!

När jag sprang förra veckan funderade jag på om jag skulle ta med mig vatten nästa gång, jag hade det i tankarna men tanke på temperaturen och vädret så hoppade jag över det. Klar att det hade varit gott med lite vatten mot slutet av rundan och nästa gång tror jag att jag ska prova att använda min lilla vätskerygga.

Totalt set är jag riktigt nöjd med rundan, då det åter igen är ett längdrekord för mig och dessutom höll jag ett bra tempo på 5:04min/km och sprang rundan på 2:13:12.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman