Underbar morgonsimning

by Joakim Backman 28. juni 2012 17:52

VäxjösjönVaknar kl 06:00, går upp för att göra en lätt frukost och inser att solen skiner för första gången på flera veckor (känns det som i alla fall). Kollar på termometern som visar 14.5°C, betydligt varmare än vad det har varit de senaste dagarna. Nu vaknar jag till riktigt och blir inspirerad då jag planerat ett simpass i Växjösjön innan jobbet idag.

Byter om till våtdräkt på Medley simhall, går ner till sjön som ligger nästan helt spegelblank. Jag drar på mig mina nya Orca Hydro Bootie som jag ska prova idag och kl 06:40 går jag ut i vattnet. Det är så underbart och välkomnande att känna det svala vattnet. Jag hade mig mig en termometer som jag slänger i 15m ut i vattnat innan jag ger mig iväg mot första bojen.

Känns lite konstigt mer strumporna/skorna på och jag provar att dra dräkten över strumporna för istället för tvärt och det gjorde stor skillnad. Jag märkte knappt att jag hade strumporna på mig under resten av passet.

Precis när jag ger mig ut på sträckan mellan de 6 bojer som är utsatta i sjön med 200m mellanrum möte jag en annan simmare. Vi stannar till lite mitt i sjön och pratat lite kort om hur underbart tillfälle detta är. Han var nästan klar så jag ser honom inte mer. 

Jag simmar söder ut i sjön och allt känns bara så där lagom, jag hittar nästan direkt ett behagligt tempo, navigeringen går bra och jag simmar hyfsat rakt och fint mellan bojerna. Jag stannar till ett par gånger bara för att se mig omkring och njuta lite. Det är svårt att fatta hur fridfull och lugnande känsla det är att ligga ensam mitt i en helt stilla sjö som badar i solsken.

Innan jag vet ordet av så har jag nått sista bojen och jag känner knappt någon trötthet alls, kanske jag har tagit det för lugnt? Jag vänder norrut igen och beger mig tillbaka. Simningen fungerar bra och jag simmar ganska stor del av sträckan med tre-takt istället för två-takt. Det är nästan så att jag tycker att passet har gått för fort men det är rätt skönt att komma upp på land också. På vägen upp fångar jag in termometern som visar 15.5°C.

Jag är inte alls nedkyld och för första gånger känner jag inte att bastun lockar utan jag duschar av mig och sticker iväg till jobbet direkt.

Tags: , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman