Omständigheterna styr

by Joakim Backman 29. juni 2012 21:44

Det finns många artiklar om att det finns liten eller ingen vinning med att stretcha eller att det överhuvudtaget skulle hjälpa mot träningsvärk. För min del så har jag helt klart för mig att detta inte gäller. Om jag inte stretchar så får jag helt enkelt träningsvärk, så enkelt är det. Jag har provat ett antal gånger att hoppa över att stretcha, men varje gång har det resulterat i att jag fått mer eller mindre träningsvärk.

Senaste (och sista) gången som jag medvetet hoppade över var efter gårdagens träningpass och givetvis resulterade detta i en bra träningsvärk. Nu anser jag att jag har provat på detta tilllräckligt och kommer i fortsättningen att stretcha efter varje pass.

Just träningsvärken var en faktor till att dagens löppass blev extra tungt, redan under uppvärmningen kände jag att mina lår inte var på hugget (efter gårdagens 250st air-squats). Dessutom var det varmt (22.5°C) jämfört med senaste tiden, det blåste och jag hade inte sprungit på 4 dagar sedan ett bra distanspass. Graden av ansträngning under passet upplevde jag som nästan dubbla sträckan, det kändes konstigt att möta detta oväntade motståndet med tanke på att sträckan endast var knappt 8km.

Men med lite pannben så gick även detta och jag tog mig runt på 36:41 och ett tempo på 4:36min/km vilket ändå är rätt OK. Nu på kvällen känns just träningvärken ännu värre i låren och jag hoppas att det har gått över tills på söndag så jag kan ta en runda då under bättre förutsättningar.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman