Tung runda

by Joakim Backman 15. juli 2012 11:00

Jag har inte sprungit mer än två gånger på två veckor och då totalt ca 10km, det märktes ganska rejält igår när jag var ute på en lite påtvingad runda. Jag kände att jag var tvungen att ta mig ut för att hålla igång löpningen.

Förutsättningarna visade sig inte vara de bästa, inte bara för att jag inte sprungit speciellt mycket men även för att jag var ganska oplanerad. Jag hade varit på bio innan rundan och tryckt i mig en hel del godis, visserligen i form av torkad frukt och nötter. Jag bröt även min väl invanda rutin att gå på dass innan rundan.

Ovan resulterade i att jag fick springa hela rundan för mätt och det kändes som att jag hade mat upp i halsen samt att jag var tvungen att stanna efter halva varvet för att gå på dass vid Sundet. Dessutom så kändes det allmänt tungt hela rundan, mest troligen på att jag kanske sprang lite snabbare än vad jag skulle gjort med tanke på mindre antal löprundor.

Jag genomled dock de 13.5km runt Södra Bergundasjön på strax över timmen, även om det inte blev en så avslappnad och skön runda som jag hade föreställt mig innan.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman