Träning v29-30

by Joakim Backman 1. augusti 2012 21:39

Bara ett ord: semester.

Jag har haft mycket annat att göra och har prioriterat min familj vilket resulterat i att jag inte tränat alls under ett par veckors tid, nästan i alla fall. Det passade bra då jag var i behov av en viloperiod, kanske inte så här lång, men jag kände att träningen hade tagit på kroppen.

Jag var nere i Italien i 10 dagar med familjen, där det både var riktigt varmt och dåligt med träningsmöjligheter. Det blev ändå två tillfällen som jag råkade träna lite ändå. Båda gångerna var intressanta och lärorika.

Strandlöpning

Jag hade inte med mig några träningskor och jag har aldrig tidigare sprungit helt barfota på stranden tidigare. Visst, jag har sprungit en del i tåskor, men det är inte alls samma sak som barfota och dessutom på stranden. Jag gick upp vid 07:00 en morgon medans det fortfarande var svalt och lugnt på stranden, skönt och kul med nytt underlag. Efter ca 4km kände jag att fötterna tog stryk och jag la av att springa efter ca 5km.

Läxa: Springa i sanden tar helt annorlunda på fötterna, befintliga valkar räcker inte. Jag fick en liten blåsa mitt under båda stortåna och en blåsa mellan mittentårna och valken under framfoten på båda fötterna. 

Havssimning

Löparskorna stod kvar hemma, men jag hade faktiskt tagit med mig mina simglasögon. Jag ville testa att simma i havet och med lite vågor. Första dagarna blåste det rätt bra så vågona var för stora men sen lugnade vinden sig. Det var perfekt att ta en paus från den varma stranden och den gassande solen (jag som inte ens tycker om att sola) och ta sig en runda i havet.

Vattnet var riktigt varmt och nästan klart då det fortfarande blåste, salthalten motsvarar nog ungefär vad våtdräkten lyfter i sötvatten. Vi var vid en lång sandstrand och det var svårt att hålla rak linje då det fanns väldigt lite hållpunkter att navigera efter men jag brydde mig inte så mycket då jag ändå simmade en kortare sträcka fram och tillbaka. Vågorna var inte så svårbemästrade som jag befarat då de var ganska breda och inte så småguppiga som det blir i en mindre sjö, dock var saltet inte bara tillgodo i form av flytkraft.

Läxa: Medelhavet smakar skit. Man får in vatten med salt och uppgrummlad sand/havsbotten i munnen varje gång man andas, det var så där kul. I början störde jag mig inte på det och det kanske man vänjer sig vid, men det var inte alls så trevligt att simma utmed stranden som jag hoppats på. Det kanske hade varit bättre längre ut men det vågar man ju inte själv och det hade med all säkerhet varit bättre om det hade varit en sten- eller klippstrand.

Tags: , , ,

Löpning | Simning | Träningsvecka

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman