Snorigt värre

by Joakim Backman 16. augusti 2012 18:12

Jag fattar inte! Varför ska jag alltid nysa och snora så mycket efter varje simpass utomhus? Jag var med om att jag fick massa vatten i bihålorna när jag gick en av kurserna för att lära mig frisim inomhus när vi övade på att göra vändningar, det är ju lätt att förklara anledningen till det. 

Nu när jag simmar i öppet vatten lite mer regelbundet så upplever jag liknande symptom efter passet. Jag snorar och nyser några timmar efter nästan varje gång!  Den enda förklaringen till detta som jag kan komma på är att det kan bero på att jag får en våg i ansiktet ibland precis när jag ska andas och det blir ett halvt andetag inklusive vatten i munnen men speciellt i näsan. Vattnet i näsan kommer väl troligen ända in i bihålorna som bli irriterade av detta med nysningar och snorproduktion som följd.

Trots ovan lilla negativa del så var dagens morgonpass som helhet nästan så bra som det kan bli. Lite kallt i luften (9ºC) men behagligt i vattnet (17.5ºC), solen kom upp över trädtopparna och sken hela passet. Det var bara lite vind, ca 2-3m/s skulle jag uppskatta det till, men helt stilla bitvis. Det var bara jag och måsarna i hela Växjösjön.

Jag var lite stel speciellt i axlarna idag, så de första 300-400 metrarna gick lite sådär, men sen när stelheten väl släppt så gick det på bra. Mot slutet, efter kanske 1800m, så kom jag in i en riktigt bra rytm. Jag hade bra andning och tekniken med simtagen   blev väldigt kontrollerade och kändes "bra" på något sätt. Jag höll bra fart utan att det var jobbigt, men efter ett tag så föll allt bort lika snabbt som det kom, kanske berodde det på att jag började bli lite tröttare mot slutet av passet. Jag försökte att memorera rörelserna och ska prova att komma in i detta flow tidigare under nästa pass.

Tags: , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman